Selecteer een pagina

Onze service

Banden service

Wij kunnen onze banden service in 4 categorieën indelen.

Bandenopslag

Bij ons heeft u de mogelijkheid uw banden op te slaan. Het bespaart u een hoop ruimte en ze worden bij ons veilig en droog opgeslagen. Het voordeel hierbij is dat wij uw banden tevens controleren op profiel en eventuele gebreken. Wij geven uw band een label waarmee wij een band in de toekomst kunnen identificeren. Bij een volgende afspraak liggen uw banden dan klaar voor eventuele montage.

€ 30.00

Per seizoen voor 4 banden.

Banden wisselen

Het is bij ons mogelijk om uw zomer- of winterbanden te laten omwisselen. De keuze bestaat uit het omwisselen van losse banden of  complete wielen met velg. Bij losse banden worden alle 4 de wielen opnieuw uit gebalanceerd. Wij kunnen ook de bandenpositie van voor naar achteren omwisselen, dit om ongelijkmatige slijtage te reduceren. Laat na verloop van tijd de banden omwisselen, dit zal een positief effect hebben op de wegligging en levensduur van uw banden.

  • Maart/april: tijd voor zomerbanden
  • Oktober/november: tijd voor winterbanden
€ 17.50
Per band incl. balanceren
€ 10.00
Runflat per band toeslag

€ 30.00

4 banden incl. velgen wisselen

Lekke band reparatie

Een lekke band is makkelijk te ontdekken. In het geval van een lekke voorband zal de auto richting de desbetreffende band gaan wijken. Achterbanden zullen rumoeriger worden. Over het algemeen zijn banden makkelijk te repareren wanneer het lek op het loopvlak zit. Als dit niet het geval is moet de band worden vervangen. In beide gevallen kunnen we u helpen. Bekijk de tabel hieronder voor reparatie kosten.

€ 15.00

Band reparatie (buiten af)

€ 22.50

Band reparatie (binnen uit)

Balanceren

Onbalans aan de banden merk je doordat je stuur of stoel trilt tijdens het rijden. De banden zullen dan gebalanceerd moeten worden. Bij het balanceren van banden hef je de onbalans in de wielen op door middel van het plaatsen van loodjes op de velgrand. Dit doen wij met een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Na het balanceren rijdt u prettiger, veiliger en heeft u minder kosten die worden veroorzaakt door bandenslijtage.

€ 9.50
Per band

Nieuwe banden nodig?

Wanneer heb je nieuwe banden nodig?
Profieldiepte van minimaal 2 mm bij zomerbanden

Oktober/november: tijd voor winterbanden

Profieldiepte van minimaal 4 mm bij winterbanden

Maart/april: tijd voor zomerbanden

Slijtage, uitdroging of beschadigingen aan uw banden

Zomerbanden

Meer informatie
Geschikt voor de warme maanden in het jaar, tussen maart en oktober. Zomerbanden komen het best tot hun recht bij droog weer en warmer dan 7 ºC. Een zomerband verbetert dan de grip op het wegdek en verkort als gevolg daarvan de remweg. Wanneer de temperaturen verder richting het vriespunt gaan wordt het rubber van de zomerband hard en adviseren wij om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden.

Winterbanden

Meer informatie
Geschikt voor de maanden in het jaar waar de temperatuur onder de 7 ºC is. Deze banden hebben een speciale rubbersamenstelling, waardoor de band flexibel blijft in koude tijden. Tijdens het rollen van de band zorgen de speciale lamellen in het profiel ervoor dat het lichtelijk vervormt waardoor de sneeuw niet vast blijft plakken in het profiel. Winterbanden hebben op koude, gladde en natte wegen een betere wegligging ten opzichte van zomerbanden.

All season banden

Meer informatie
Deze band is qua profiel en rubbersamenstelling gebaseerd op de gemiddelde weers-en wegomstandigheden gedurende het jaar. Deze banden zijn goedgekeurd voor de landen waar winterbanden verplicht zijn.

Ten opzichte van winterbanden vertonen all season banden tekortkomingen, vooral op het gebied van tractie en zijdelingse grip in de sneeuw. Zo zullen winterbanden het altijd beter doen op een besneeuwde helling dan all season banden. Sommige banden zijn voorzien van het niet beschermde symbool M+S. M+S is een niet-beschermde aanduiding: Modder en Sneeuw. Maar M+S op banden zegt niets over de rij-eigenschappen onder winterse omstandigheden. Let daar dus goed op bij het kopen van all season banden.

Contact

06- 83 80 27 10

Adres

Praatsveld 8a
6027 SE Soerendonk

Openingstijden

Maandag: afspraak
Dinsdag: afspraak
Woensdag: afspraak
Donderdag: 09.00 - 17.30
Vrijdag: afspraak
Zaterdag: 09.00 - 16.00
Zondag: gesloten

Contact formulier De Bandenwissel